Afvallen met L-carnitine

Carnitine is als aminozuur verantwoordelijk voor het laten verbranden van overtollige vetten in cellen. Het is de enige stof die de vetzuren kan transporteren naar de energiecentrale van onze cellen. Daar wordt het vet verbrand en omgezet naar energie voor de spieren. Het innemen van extra carnitine, in de vorm van L-carnitine, kan daarom zorgen voor gemakkelijkere en meer vetverbranding. Het is wel belangrijk dat men daarbij intensief blijft bewegen. Het lichaam moet immers ook een reden hebben om de overtollige vetten te verbranden.

L-carnitine stimuleert vetverbranding en helpt daarmee uw lichaam slanker te worden. Het breekt op een natuurlijke manier vetten af. Het is nog effectiever als u het in combinatie met cafeïne gebruikt. Vaak wordt L-carnitine ook als hulpmiddel ingezet bij het diëten omdat het gevoelens van zwakte en honger verkleint.

Omdat L-carnitine vetten laat omzetten in energie in de spieren, wordt bewegen en intensief sporten een stuk gemakkelijker vol te houden. Het verhoogt namelijk het energieniveau, gaat spierafbraak tegen en vermindert de opbouw van melkzuur in de spieren. L-carnitine verhoogt het uithoudingsvermogen, zodat vetten beter worden verbrand. Ook kan het herstel na inspanning dankzij de stof sneller verlopen.

L-carnitine is in vloeibare vorm of capsules verkrijgbaar. Neem L-carnitine in tijdens een maaltijd die de suiker en insulinespiegel doet stijgen. Neem het supplement liever niet in met eiwitten of ’s avonds. De absorptie van L-carnitine wordt verminderd door de aanwezigheid van andere aminozuren, zoals eiwitten, en het kan de nachtrust verstoren.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes